V Krajském poháru přípravek a minipřípravek uspěla všechna 4 družstva

Aktuality hlavní

Ve čtvrtek 22.9. se uskutečnilo ve Frýdku-Místku finále Beskydského poháru přípravek (BPP) a Atletické ligy minipřípravek (ALMP). V případě BPP se letos jednalo již o 10. ročník a ALMP čekal 7. ročník. Vzhledem k tomu, že výbor Krajského atletického svazu, který by měl usilovat o rozvoj atletiky v kraji a podporovat naše mladé atletické naděje vyjádřil svůj nesouhlas s organizací soutěže družstev, domluvili jsme se s ostatními oddíly, kterým není osud našich svěřenců a dětské atletiky lhostejný a uspořádali celý pohár na klubové úrovni. Pro účastníky se tak v podstatě nic nezměnilo a pestrý seriál závodů proběhnul tak, jak měl.

Hlavním cílem celého poháru bylo zejména to, aby se děti bavily pohybem a získaly základní závodní zkušenosti, ale jako motivační cíl jsme si dali zisk medailí ve všech kategoriích. A podařilo se! Všechna naše 4 družstva se umístila na medailových pozicích. Oficiální konečné výsledky se k nám sice ještě nedostaly, ale umístění našich družstev vypadalo takto:
ALMP Dívky (2013-2014) 3. místo
ALMP Chlapci (2013-2014) 1. místo
BPP Dívky (2011-2012) 2. místo
BPP Chlapci (2011-2012) 2. místo

V posledním kole ještě děti bojovaly ze všech sil o zisk co největšího počtu bodů a zaznamenaly mnoho dílčích úspěchů a individuálních medailí (kompletní výsledky si můžete prohlédnout TADY).

Všem dětem, které se do poháru zapojily děkujeme za vzornou reprezentaci oddílu a klubům, které se zapojily do jednotlivých soutěžních kol za skvělou soutěž, speciálně pak Atletice Frýdek-Místek za řízení celé soutěže a skvělé finále.

Fotky z posledního kola si můžete prohlédnout v naší fotogalerii TADY.

Vytisknout